Hovenier in hart en (tui)nieren!

Uuldriks Hoveniers
Groningen
M: 06 – 22 49 25 23
E: uuldrikshoveniers@home.nl

Tuinfeestje met Hebe ‘Addenda’

on 10 aug, 2016

Open huis voor vlinders

Voor tuinliefhebbers en voor onze gevleugelde vrienden presenteert Addenda deze zomer haar complete Hebe-collectie met nectarrijke bloempluimen. Juist wanneer in de meeste bloeiende tuinplanten over hun hoogtepunt heen zijn, zorgt Hebe volop voor kleur en fleur. De tuin ziet er weer aantrekkelijk uit en… het open huis voor vlinders kan beginnen. 

hebe_addenda_content3

Struikveroncia

Het kwekerscollectief Addenda teelt drie verschillende soorten Hebe, ook wel bekend als struikveronica. Ze variëren qua pluimgrootte, bloemkleur en bladkleur. Hebe ‘Donna’ met donker blad heeft bloempluimen van ongeveer 7 cm in blauw, wit, paars, lila, roze en rood. De paarse Hebe ‘Granda’ heeft de grootste pluimen: ruim 10 cm. Hebe ‘Classica’ kenmerkt zich door bont blad en is verkrijgbaar met blauwe en paarse pluimen.

hebe_addenda_content

In potten

Door de compacte vorm van de plant zorgen een paar Hebe’s al voor een kleurrijk accent in de border. In potten is de plant een echte aanwinst voor balkon of terras. Zet een paar Hebe’s op de tuintafel of plant ze in een witte pot en plaats het geheel in een mand van gaas. Dat geeft een luchtig en speels effect. Heb je eenmaal de smaak te pakken? Hang een pot met Hebe aan de kale muur of schutting. Dat is met een haakje en een lint zo gebeurd.

hebe_addenda_content2

Sterk

Hebe’s zijn sterke tuinplanten en kunnen zowel op een plek in de volle zon als in de schaduw staan. Geef Hebe, met name in potten, wel regelmatig water zodat de potkluit niet uitdroogt. Eens per twee weken een beetje plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei.

hebe_addenda_content4
 
Hebe is vanaf augustus verkrijgbaar bij onder andere tuincentra en bloemist of vraag uw hovenier. 
Meer informatie en inspiratie over Hebe vind je op www.addenda.info.