Hovenier in hart en (tui)nieren!

Uuldriks Hoveniers
Groningen
M: 06 – 22 49 25 23
E: uuldrikshoveniers@home.nl

Actueel

Onderhoud maart

Geplaatst op 18 mrt, 2023 in Tuintips

Onderhoud maart

Bij goed weer kunnen we weer de tuin in! Het gazon maaien en bemesten, nestkastjes schoonmaken, slakken bestrijden en groene aanslag verwijderen, je tuin knapt ervan op! Het seizoen kan weer beginnen!     Mos in je gazon Zit er mos in je gazon? Verticuteer het gazon als de vorst min of meer voorbij is (met een speciale verticuteerhark). Strooi tijdig kalk en bemesting voor een goede groei en het tegengaan van mosvorming en je zal zien, je krijgt weer een mooi tapijtje!

Lees verder...

Snoeien maart

Geplaatst op 11 mrt, 2023 in Tuintips

Snoeien maart

Siergrassen zijn er in veel variëteiten. Er is pampasgras, zegge en miscanthus, wintergroene soorten, reuzenvariëteiten en roze bloeiende. Door de zachte winter beginnen ze al vroeg uit te lopen. Wacht niet te lang met snoeien. Maart is een goede periode.     Heesters snoeien Heesters die op eenjarig hout bloeien, kunnen nu gesnoeid worden. De bloei van deze planten vindt plaats op de nieuwe takken, van dit jaar. Buddleja (vlinderstruik) en Hortensia Annabelle zijn enkele voorbeelden hiervan.

Lees verder...

Tuintips maart

Geplaatst op 4 mrt, 2023 in Tuintips

Tuintips maart

Wil je graag wat klimmers in je tuin? Wilde wingerd (Parthenocissus), Passiebloem (Passiflora), Kamperfoelie (Lonicera) en Clematis zijn suggesties, maar denk ook aan klimfruit zoals bramen, druiven of frambozen.   Stijging temperatuur Door de stijging van de temperatuur komen planten weer tot leven en gaan ze groeien. Vergeet niet je tuin, zowel het gazon als de borders, te bemesten! Want.. groei kost energie!

Lees verder...

Planten februari

Geplaatst op 23 feb, 2023 in Tuintips

Planten februari

De witte lentebodes zijn er weer! Sneeuwklokjes. Zet ze in huis en geniet van de pracht van de klokjes. Plant ze na de bloei onder struiken of bomen in je tuin en ze vermeerderen zichzelf.     Bodembedekkers Ben je op zoek naar een lage struik als bodembedekker? De dwergmispel (Cotoneaster Dammeri), de struikkamperfoelie (Lonicera pileata) en spierstruik (Spirea japonica) komen in aanmerking. Lage siergrassen zoals Japanse Zegge, Leliegras en Zwenkgras zijn ook mogelijkheden. Ze groeien vooral in de breedte en niet in de hoogte....

Lees verder...

Onderhoud februari

Geplaatst op 16 feb, 2023 in Tuintips

Onderhoud februari

Er kan veel regen vallen. Als het water blijft staan, prik dan met een vork gaten in de grond zodat het weg kan. Te lang en te veel staand water is nadelig voor gras en beplanting. Is drainage wenselijk, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!     Onderhoud aan de tuin In de winter ziet je tuin er niet altijd fraai uit. Veeg, om het toch netjes te laten lijken de paden aan, hark het grind, haal plantensteunen, dode planten en potten weg. Zet wat violen in potten neer en het ziet er al meteen verzorgder...

Lees verder...

Snoeien februari

Geplaatst op 9 feb, 2023 in Tuintips

Snoeien februari

Februari is een goede maand om fruitgewassen te snoeien. Steenvruchten zoals pruim, perziken en kers worden nu niet gesnoeid; dit doe je direct na de oogst. Geef wel alle fruitgewassen bemesting met extra fosfor en kalium.   Hortensia’s Hortensia’s vormen al goed zichtbare knoppen. Bescherm ze bij vorst met een lap jute, een rietmat of vliesdoek. Een vorstperiode kan schade geven aan de (bloem)knoppen en dat betekent een slechte start. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees verder...

Tuintips februari

Geplaatst op 2 feb, 2023 in Tuintips

Tuintips februari

Eind februari kan de temperatuur al aardig gaan stijgen. Als de bodemtemperatuur boven de 10 graden is, kun je kale plekken in het gazon al inzaaien en hobbels en kuilen egaliseren. Wil je een geheel nieuw gazon, en heb je hulp nodig, laat het ons weten!   Keramische tegels Keramische tegels in de tuin zijn extreem hard, waardoor er geen vuil in trekt. Met warm water houd je ze mooi schoon. Een vetvlek reinig je met een sopje van afwasmiddel. Een roestvlek met behulp van water en (heel voorzichtig) een schuursponsje. Hortensia’s...

Lees verder...

Planten januari

Geplaatst op 27 jan, 2023 in Tuintips

Planten januari

De Gouden Regen, Laburnum, is er in struik- en boomvorm. Je kunt hem ook leiden langs muur, hek of pergola. De sierlijke, lange bloemtrossen verschijnen in het voorjaar. Met een scherm van gele bloemen siert hij je tuin.   Witte bloemen Ga jij voor witte bloemen in je tuin komend seizoen? Wit staat voor stilte en eenvoud. Met lelies, pampasgras, salvia, zonnehoed, spirea, prachtkaars, bloedooievaarsbek, zomeraster, margriet, maagdenpalm, rozen, scheefbloem, hoornbloem en anemoon (foto) is er keuze genoeg!     Vlambloem De...

Lees verder...

Onderhoud januari

Geplaatst op 20 jan, 2023 in Tuintips

Onderhoud januari

Vlonders willen in de winter nogal eens glad worden. Een dun laagje zand strooien is een optie. Je kunt hem straks in het voorjaar ook behandelen met antislipbeits. Dat brengt een stroeve laag aan waardoor uitglijden voorkomen wordt.     Meer comfort De afgelopen zomers zijn warm en droog geweest. Vaak moest je de tuinslang uitrollen. Wil je meer comfort, overweeg dan een beregeningsinstallatie. Dat is niet alleen makkelijk, het komt ook de dosering ten goede.

Lees verder...

Snoeien januari

Geplaatst op 13 jan, 2023 in Tuintips

Snoeien januari

De meeste bomen kun je, in de winter, als je het takkengestel en de vorm goed kunt zien, gesnoeid worden. De ABC-bomen (Acer, Betula en Carpinus) en de notenboom vormen een uitzondering. Die snoei je bij voorkeur als ze in het blad zitten, tussen juni en oktober. Onze professionele hulp vragen kan ook!     Hou het weerbericht in de gaten Hou het weerbericht in de gaten. Tijdens vorstperioden is snoeien langs het water heel handig. Vanaf het ijs kun je overal goed bij!

Lees verder...