Hovenier in hart en (tui)nieren!

Uuldriks Hoveniers
Groningen
M: 06 – 22 49 25 23
E: uuldrikshoveniers@home.nl

Beauty in de border

on 1 nov, 2014

Tuinplant van de Maand november: Kerstroos

 

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is nergens voor nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos. Deze beauty met wintergroen blad en stralend witte bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven.

 

 helleborus_tuinplant_vd_maand_3 - kopie

 

Winterkoning

De kerstroos (botanische naam: Helleborus niger) kan overal in de tuin worden geplant: zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje. Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. Zelfs sneeuw of vorst doen de kerstroos niets. Als de tuinplant het naar z’n zin heeft, komt hij elk jaar opnieuw tot bloei. Ben je helemaal verliefd op deze beauty? Laat je dan ook eens verleiden door andere soorten. Bijvoorbeeld de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is eveneens wintergroen maar heeft verschillende bloemkleuren variërend van wit tot donkerpaars ensoms zijn ze zelfs gespikkeld. De bloeitijd van Helleborus orientalis is van januari tot ver in april.

heleborus tuinplant van de maand

 

Tip: Geveltuintje?De kerstroos is een ideale plant. Dat komt omdat de grond rondom een gevel of muur vaak veel kalk bevat en daar is de kerstroos extra dol op.

 

helleborus_tuinplant_vd_maand_4 - kopie

 

Meer informatie de Tuinplant van de Maand vind je op www.mooiwatplantendoen.nl.